karmafactory.hu

Engineering the consequence

Homo mechanicus

Kategória: semleges karma — Zsee at 5:20 du. on Csütörtök, június 24, 2010

Végre megjött a ködlámpaszett Japánból, azt hittem véget ér a kéthónapos macera. Tévedtem. A portugál troglodita szerelő nem tudom hogyan nyitotta ki a kocsit, de azóta nem sikerül kikapcsolni az indításgátlót. Sanszos, hogy valami rablásvédelmi funkciót aktivált, de nincs dokumentáció a Magyarországon beszerelt aftermarket riasztóhoz, tajvani a cucc, errefelé nem forgalmazzák, az előző tulaj sem tudott segíteni, úgyhogy most egy műanyagszagú fekete koreai cserekoporsóban nyomulok, amíg sikerül valahogy kikötniük a riasztót. Kicsit olyan ez mint Egyiptom, ahol az arab törzsek megtalálták a piramisokat, amihez közük nem volt, és elkezdtek rá idegenforgalmat építeni, szerintem ezek az előemberek barlangról-barlangra tartó vándorlásukat megunva beköltöztek a szerelőműhelybe, feltettek rá egy mezőn talált Subaru táblát, aztán próbálnak pénzt szedni belőle. Ja, és átjött a szerviz mellett lakó bierger hivatalosan panaszt tenni, hogy tűrhetetlen zajt generálunk, azonnal szüntessük be a riasztózást. Most már kezdtek hinni azoknak a pletykáknak, melyek szerint annyira alacsony az itteni ingerküszöb, hogy a helyi nyugdíjasok mobilról hívják a rendőrséget, ha nem jön időben a busz, és hogy egyes társasházakban komoly konfliktusforrás az éjjeli vécélehúzás.

2 megjegyzés »

Megjegyzés > bugris

2010. június 28. @ 22:29

nemreg olvastam egy libanon-i szuletesu iro kanadaban jatszodo regenyeben az ejszakai slozilehuzasrol, ahol ez szinten feszultsegforras volt - lehet, h ez nem lux. sepcialitas es mi magyarok vagyunk olyan balaniak, hogy nekunk nem gond ejjel lehuzni?

Megjegyzés > Zsee

2010. június 28. @ 23:05

szerintem ha beleraksz valamit a sloziba, akkor célszerű lehúzni is. agresszió és önpusztítás szempontjából szerintem is van balkáni beütésünk, de ahogy emlékszem, otthon és az iskolában is megpróbáltak udvariasságra nevelni. itt errefelé egyébként az a specialitás, hogy nem agresszívek az emberek, hanem egyszerűen udvariatlanok és nincsenek tekintettel semmire. elédtolakodnak a boltban, a hangversenyteremben, moziban, buszon, vonaton, pultnál, fellöknek az utcán, belédnyomják az esernyőjüket, rádbasszák az ajtót, lassított felvételen szolgálnak ki, de egyébként meg bármekkora dugó van beengednek a kocsisorba, megállnak a zebránál, nem tolnak le az útról, ilyesmi. dobok is egy sárgát, aztán jól ráhúzom a mammerre alattunk.

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó megjegyzésekről. TrackBack URI

Mondd el a véleményedet!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>