karmafactory.hu

Engineering the consequence

Kowloon vs. Van Damme

Kategória: semleges karma — Zsee at 12:12 de. on Kedd, június 30, 2009


Kábelájnszon ragadt a távirányító, nézem milyen ismerősek a képek, fandamot harcolni viszik a csíkszeműek a sikátorban, mondom Kowloon, de az nem lehet, ott nem lehetett forgatni. Az IMDB szerint mégis, Bloodsport, elején néhány perc, érdemes végignézni, lehet látni, ahogy a falakon kívül futnak a közművezetékek, sötét sikátorok, állítólag a nyolcadik emeleten környékére már leért a napfény. Ötvenezer ember lakott itt, nagyjából négy focipályányi területen, gyakorlatilag szervezett anarchikus városállami keretek között. A hongkongi területbérleti szerződés hatálya nem terjedt ki a tartomány közepén levő két és fél hektárnyi területre, az angoloknak nem volt joghatóságuk, a kínaiakat meg nem érdekelte. Egészen 1993-ig, amikor a britekkel együttműködve kilakoltatták az itt élőket, majd lerombolták az egészet, és parkot építettek a helyére. Van egy zseniális fotóalbum, City of Darkness - Life In Kowloon City, egy fotóriporter a helyi vezetők támogatásával szociotripet csinált az utolsó hónapokban.
Kötelező olvasmány.

3 megjegyzés »

Megjegyzés > Borisz

2009. július 1. @ 14:00

Tegnap vacsoráztunk a Spoon-ban a rakparton hogy ez egy mekkora turha. Gasztronómia egyes, hülyegyerek leülhetsz, többiek borbélyhoz.

Sznob, drága, szar, semmi fantázia, sokat kellett várni, hideg volt, konkrétan szar volt (a marha amiből a steakemet csinálták akármelyik országban akármilyen körülmények között döglött el, hiába volt neki. szegény).

Alapjában véve ellenzem ezt a helyet. Üdv: Bé

Megjegyzés > Zsee

2009. július 1. @ 17:13

Én egyszer tolmácsoltam ott egy esküvőn, annyira emlékszem csak, hogy whiskey terén jó a felhozotal, anyakönyvvezetővel lenyomtunk fejenként kettőt, meg oldott hangulatban a ceremóniát, aztán ki-ki isten hírével. Zsé evett ott, de szerinte sem egy gasztronómiai nirvána. Egyébként a mai projekt currywurst lesz lëtzebuerger weinzoossiss alapokon, aztán holnap dél körül már a Temple Bar egyik kocsmájában ülve iszom a Smithwick’s. What’s da craic? Tits oot for the lads!!!!

Megjegyzés > Tiocfaidh ár lá

2009. július 1. @ 18:46

Howz your belly for a lodger.
Ispini.
Tittini.
Szotyipinavideoni.

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó megjegyzésekről. TrackBack URI

Mondd el a véleményedet!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>