karmafactory.hu

Engineering the consequence

Irodalmi Flickr

Kategória: semleges karma — Zsee at 8:44 du. on Hétfő, augusztus 27, 2012

Mostanában ahogy nézegetem a Flickr galériákat meg fáccsén a fotókat, azon gondolkodom, milyen lenne már egy irodalmi megosztót csinálni. Lehetne mondjuk Littr a neve, és ez egyúttal tökéletesen kifejezné a tartalom minőségét is. Minden műbe kötelezően bele lenne építve a végére a kopirájt diszklémer, épp úgy, ahogy a fotóknál is, grafika helyett vmi elmés szöveggel, hiszen ez további értéket ad a műhöz. A haiku szekció pl. vhogy így nézne ki: Ősz: Levelek esnek / szókincsem korlátozott / színes az avar. (C) Johnny Schockweiler Literatúra, elolvasod, megráz, minden jog fenntartva.
Lehetne interjúkat csinálni a hét szerzőjével:
- Kedves Johnny, hogyan kezdtél el írni?
- Amikor megkaptam az első számítógépemet, még a Word 97-tel ismerkedtem, és nagyon megtetszett az írás. Aztán később megtanultam használni a helyesírás- és nyelvhelyesség-ellenőrzőt is, amik azóta elválaszthatatlan részei lettek a munkámnak. Később, amikor a kopipészten kívül a szörcsenriplészt is felfedeztem, új motivációt kaptam az íráshoz.
- Mi a munkamódszered?
- Rájöttem, hogy a jó billentyűzet és monitor elengedhetetlen. Nemrég beiratkoztam egy gyors- és gépírás tanfolyamra is, azóta havi egy kisregényt töltök fel a Littr-re.
- Mik a terveid a jövőre nézve?
- Először is szeretnék beruházni egy húszgombos egérre, és lehet, h speciális célszoftvert is beszerzek, hogy jobb legyen tőle a stílusom. A szinonimaszótár használatát is szeretném jobban elsajátítani.
- Köszönjük, és további sikeres litterkedést kívánunk. Jövő héten Phil Waarzegger, a többnyelvű disztichon-generátor kifejlesztője lesz a vendégünk és villáminterjút olvashatnak Moshi Kubayasi közhelygyűjtővel.

Nincsenek megjegyzések »

Nincsenek még megjegyzések.

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó megjegyzésekről. TrackBack URI

Mondd el a véleményedet!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>