karmafactory.hu

Engineering the consequence

13. hónap / ötödik negyedév

Kategória: semleges karma — Zsee at 9:48 de. on Kedd, október 28, 2008

Megy most megint ez a vita, hogy legyen vagy ne legyen tizenharmadik havi fizetés meg nyugdíj. Érdekes módon azt senki sem kérdezte meg két éve, hogy legyen vagy ne legyen ötödik negyedévi társasági adó, csak mert a különadó pont ennyi többletterhet jelent. És a megrendelőim valahogy soha nem akarják méltányosságból kétszer kifizetni a decemberi számláikat. Van egy kurva jó ötletem: ha sikerül kihozni egy olyan költségvetést, ami nem deficites, akkor a költségvetési többlet bizonyos százalékát szét lehetne osztani a közalkalmazottak között, teljesítményértékelés alapján.
Addig meg mindenki vegyen vissza az arcából.

2 megjegyzés »

Megjegyzés > Borisz

2008. október 28. @ 13:03

Két dolgot ha lehet:
1.
“Felvetődött” hogy esetleg számlásítani kellene a politikusok költségtérítését. Jó ötletnek tűnik.

2. Mi a felelős politika szerepe egy pánik közepén, azt talán elfelejtik a jobboszászlós-ballibesficsúr képviselők, miniszterek, pógár’ok. A pénzügyi rendszerek alapja bizalom. Klasszikus történet a cowboyról, a kocsmáról és a 100 dollárról. Aki ezt nem érti meg, annak egyes bunyesz kicsapás a politikából, üzleti és pénzügyi életből. Kéne.

Uff

Megjegyzés > Zsee

2008. október 29. @ 13:36

Jól hangzik ez a számlásítás, de inkább közérzetjavító intézkedés, ellenben a ezermilliárdos értelmetlen jóléti kiadásokkal, amiket nyesegetni kéne.

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó megjegyzésekről. TrackBack URI

Mondd el a véleményedet!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>